Kerstin Lindvall beskriver ICAs arbete med hållbarhet, vad ICA gör och varför. Kerstin är ansvarig för dessa frågor inom ICA
Friday, January 10, 2025 07:15-08:45, Ordinarie möten, Ängbykyrkans lokaler, Kyrkbacken 9, T-bana Islandstorget, 16849 Bromma, Sverige
Website: https://stockholm-brommaplan.rotary2350.se/sv
Speaker(s): Hållbarhetsarbete inom ICA-koncernen
Kerstin Lindvall, som är ansvarig för hållbarhetsfrågor, berättar om ICAs hållbarhetsarbete och vad företaget gör och varför.Kerstin är
Direktör Corporate Responsibility (CCRO) och sitter i koncernledningen för ICA Gruppen.
Från hemsidan hämtar vi följande om ICAs syn på hållbarhet och arbetet med dessa frågor:
ICA Gruppen vill vara en positiv kraft i samhället
Som en stor aktör har vi ett stort ansvar men också en stor möjlighet
att påverka. Sedan flera år arbetar vi aktivt och strukturerat med
kontinuerliga förbättringar inom alla steg i vår värdekedja.
Det övergripande målet är dels att leda utvecklingen i en mer hållbar
riktning, dels att driva vår egen verksamhet på ett hållbart sätt.
Hållbarhetsstyrning
Alla kan göra något för en god morgondag. Framförallt vi. Varje vecka
träffar vi 16 miljoner kunder i butikerna och apoteken där vi arbetar
för att göra människors dag lite enklare. Vi har ett ansvar för att
bidra till ett mer hållbart samhälle. För att nå våra mål jobbar vi
aktivt och långsiktigt inom områdena lokalt, miljö, hälsa, mångfald och
kvalitet.
För en god morgondag
Hållbarhetsarbetet inom
ICA Gruppen är omfattande och rymmer en mängd aktiviteter och initiativ.
Våra ambitioner samlas under konceptet För en god morgondag, med de fem
underområdena lokalt, miljö, hälsa, inkludering och mångfald samt
kvalitet.
Klimat
ICA Gruppen har redan
gjort stora framsteg med att minska klimatpåverkan från den egna
verksamheten – mellan 2006 och 2020 minskade den med hela 76%. Samtidigt
finns utsläpp kvar, från till exempel godstransporter, köldmedia, och
energi som används i ICA Gruppens kontor, butiker, apotek och lager. Ur
ett större perspektiv vet vi också att livsmedelsproduktion står för
runt en fjärdedel av de globala klimatutsläppen.
Organizer(s):