Kerstin Lindvall beskriver ICAs arbete med hållbarhet, vad ICA gör och varför. Kerstin är ansvarig för dessa frågor inom ICA

Friday, January 10, 2025 07:15-08:45, Ordinarie möten, Ängbykyrkans lokaler, Kyrkbacken 9, T-bana Islandstorget, 16849 Bromma, Sverige
Website: https://stockholm-brommaplan.rotary2350.se/sv
Speaker(s):

Hållbarhetsarbete inom ICA-koncernen

Kerstin Lindvall, som är ansvarig för hållbarhetsfrågor, berättar om ICAs hållbarhetsarbete och vad företaget gör och varför.Kerstin är Direktör Corporate Responsibility (CCRO) och sitter i koncernledningen för ICA Gruppen.

Från hemsidan hämtar vi följande om ICAs syn på hållbarhet och arbetet med dessa frågor:

ICA Gruppen vill vara en positiv kraft i samhället

Som en stor aktör har vi ett stort ansvar men också en stor möjlighet att påverka. Sedan flera år arbetar vi aktivt och strukturerat med kontinuerliga förbättringar inom alla steg i vår värdekedja.

Det övergripande målet är dels att leda utvecklingen i en mer hållbar riktning, dels att driva vår egen verksamhet på ett hållbart sätt.

Hållbarhetsstyrning

Alla kan göra något för en god morgondag. Framförallt vi. Varje vecka träffar vi 16 miljoner kunder i butikerna och apoteken där vi arbetar för att göra människors dag lite enklare. Vi har ett ansvar för att bidra till ett mer hållbart samhälle. För att nå våra mål jobbar vi aktivt och långsiktigt inom områdena lokalt, miljö, hälsa, mångfald och kvalitet.

För en god morgondag

Hållbarhetsarbetet inom ICA Gruppen är omfattande och rymmer en mängd aktiviteter och initiativ. Våra ambitioner samlas under konceptet För en god morgondag, med de fem underområdena lokalt, miljö, hälsa, inkludering och mångfald samt kvalitet.

Klimat

ICA Gruppen har redan gjort stora framsteg med att minska klimatpåverkan från den egna verksamheten – mellan 2006 och 2020 minskade den med hela 76%. Samtidigt finns utsläpp kvar, från till exempel godstransporter, köldmedia, och energi som används i ICA Gruppens kontor, butiker, apotek och lager. Ur ett större perspektiv vet vi också att livsmedelsproduktion står för runt en fjärdedel av de globala klimatutsläppen.



Organizer(s):
  • Erik Thorén